Presentación Activitat TIC

Aquí exposaré el producte final que he creat per posar en pràctica alguna de les EINES TIC que hem après i treballat durant el curs. 

Hem treballat en petit grup de tres integrants, els quals treballam a l'etapa d'educació Infantil. Ens hem plantejat aprofitar la temàtica dels animals que es treballa durant aquesta etapa (classificació i característiques d'alguns animals del nostre entorn proper i llunyà). A partir d'aquesta temàtica hem valorat quina tècnica serà més favorable i oportuna per poder potenciar l'aquisició d'aquests continguts a través de les TIC. Ja que algunes de les tècniques i aplicacions TIC que hem après al curs no són adaptables ni aptes a les edats que naltros treballam, hem hagut de estriar aquelles més sencilles que es poguessin treballar a infantil. 

Finalment hem estriat emprar: 


  • Kahoo --> Per les seves caractéristiques motivadores i engrescadores, en un format alegre que és sencilla de manejar. 
  • EdPuzzle --> Perquè els contes son un del recursos més emprats i útils a l'eduació Infantil.
  • Google Forms --> Perquè desprès de sentir i visionar el conte, els infants poden respondre a preguntes, segons el seu nivell d'atenció i comprensió lectora i oral que presentin. Es pot emprar com a tècnica en gran o petit grup, o inclús de manera individual. 
Totes aquestes aplicacions les hem treballat a partir de la lectura del conte : " De què fa gust la Lluna?

La meva opció ha estat la GOOGLE FORMS. He creat grups cooperatius (que ja estan desenvolupant a classe) per anar endevinant cada una de les preguntes del formulari. Tenien varies opcions de resposta, en consens havíen de trobar la resposta adient. 

Tots han estat molt atents i contents amb l'activitat, motivats per esbrinar les respostes i encantats amb el visionat del conte. És una evidència que les noves tecnologies engresquen i motiven als infants des de ben petits, per això les hem d'aprofitar com un recurs més. 


El darrer dia de curs haurem d'exposar aquests aplicacions TIC a l'aula amb la presentació de un CANVAS en grup. 
Aquí vos deixo amb la presentació.


En conclusió diré que he après moltes eines TIC útils en educació, però potser per l'etapa d'infantil, en la qual jo treballo, no són moltes les eines adaptables. Encara així algunes tals com KAHOOT, EDPUZZLE, POPPLET, PADLET i AUDIOBOOM, podrien ser motivadores i engrescadores com a suport de l'aprenentatge, sempre tenint en compte les baixes competències digitals i lectoescriptores dels alumnes, que encara estan en procès per adquirir aquestes habilitats.

Moltes gràcies pel curs!!!













Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

prueba

Tercera Sessió Aprendre amb les TIC